• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Torta Caprese

Sastojci

5 jaja
200 gr šećera
200 gr putera
200 gr tamne čokolade
250 gr mlevenih badema
1 vanili šećer
1/2 čaše ruma
malo soli

Količina:
8 osoba
Dužina kuvanja:
50 minuta

Priprema

Svi sastojci moraju biti sobne temperature. Bademe samleti “na krupno”. Odvojiti žumanca od belanaca.
U mikrotalasnoj ili na pari rastopiti puter i čokoladu i pustiti da se ohladi, uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.
Zatim penasto umešati žumanca sa šećerom i vanil šećerom.
Dodati otopljeni puter i bademe, uz stalno mješanje.
Nakon toga dodati rum i otopljeni čokoladu.
Umutiti čvrst sneg od belanaca i varjačom lagano spojiti ove dve smese.
Sjedinjenu masu uliti u kalup koji je prethodno namašćen i peći u već zagrejanoj rerni na 180c.
Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu.
Ova torta se često poslužuje uz kuglu sladoleda od vanile.