• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Plavi patlidžan sa paradajzom i bademima

Sastojci

4 manja plava patlidžana
6-7 komada sušenog paradajza
4-6 čena belog luka
šaka badema
morska so
biber
ruzmarin
bosiljak
malo maslinovog ulja

Količina:
za 2 osobe
Dužina kuvanja:
20 minuta

Priprema

Plavi patlidžan iseći na kriške, posoliti i ostaviti da pusti vodu.
Kada pusti tečnost, ocediti i prebaciti u pleh sa pek papirom.
Dodati sušeni paradajz, zatim velikim nožem smrskane cele čenove belog luka, krupno seckani badem i na kraju začine.
Sve preliti sa maslinovim uljem, umereno. I stavila u zagrejanu rernu na 200 stepeni.