• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Pileći wok

Sastojci

Sos:

1/2 kašičice čilija
1,5 kašika šećera
3 kašike soja sosa
Goveđa supa
2,5 dl vode
1,5 kašika gustina
Wok:

2-3 šargarepe
1/4 glavice kupusa
600 g pilećeg filea
1 kašika ulja
1-2 kašičica karija (po ukusu)
Prilog:

300 g jasmin pirinča

Količina:
za 4 osobe
Dužina kuvanja:
30 minuta

Priprema

Pirinač skuvati po uputstvu na pakovanju.
Pomešati: chili, šećer, vodu, soja sos, goveđu supu u šerpi i staviti da proključa. Zatim,kuvati 2-3 minute na laganoj vatri kako bi se šećer otopio.
U čaši rastopiti gustin, a zatim ga dodati u sos. Nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri uz mešanje, kako bi sos postao gušći.
Šargarepu očistite i tanko isecite.Zatim, kupus i piletinu iseći na trakice.
U dobro zagrejanom ulju kratko propržiti kari, kako bi na toploti oslobodio aromu. Nakon par minuta dodati piletinu i pržiti uz konstantno mešanje. Kada je piletina polu gotova dodati povrće. Prženje traje svega 5-6 minuta kako bi ostalo hrskavo. Nakon ovog vremena dodati sos i sve dobro sjediniti i skinuti sa vatre.
Zagrejati vodu i skuvati pirinač po uputstvu sa pakovanja.
Jelo poslužiti toplo!