• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Pijani šaran

Sastojci

1,5 kg šarana
1 limun
1 kašika golice
So, biber
Dimljena slatka mlevena paprika po ukusu
500g mladog kuvanog krompira
200g šargarepe isečene na kolutove i obarene
150g praziluka isečenog na kolutove
0,5 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
1/4 veze peršuna za dekoraciju

Količina:
za 3 osobe
Dužina kuvanja:
60 minuta

Priprema

Očišćenog šarana začiniti solju, biberom i paprikom tako što se začini dobro utrljaju iznutra i spolja.
Napuniti šarana kriškama limuna i seckanim belim lukom pa staviti u pleh za pečenje.
Oko šarana rasporediti povrće, začiniti ga preliti sa malo ulja, a zatim sve naliti belim vinom i posuti golicom od bundeve. Ostatak limuna iseći na tanke kriške i rasporediti po ribi i povrću. Najčešće se koristi kuvani krompir i sirovo povrće.
Peći u rerni na 180°C oko 60min. Važno je da je riba dobro termički obrađena. To se jednostavno proverava jer meso treba da bude mekano i da se lako odvaja od kostiju. Dekorisati svežim peršunom.