• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Mediteranska obrok salata

Sastojci

500g krompira
100g graška
1 glavica crvenog luka
3-4 kašike seckanog peršuna
10 maslinki
nekoliko cherry paradajza
za preliv:
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike senfa
1 kašika soka od ceđenog limuna
1 kašičica kapra
so i biber

Količina:
za 3 osobe
Dužina kuvanja:
45 minuta

Priprema

Krompir oljuštite i operite a zatim narežite na ploške ili vece kocke i stavite u posoljenu vodu da se kuva.
Dok se krompir kuva napravite preliv. U dublju činiju stavite senf, maslinovo ulje i limunovog sok i dobro promešajte. Zatim dodajte kapar, biber i sve dobro sjedinite.
Naseckajte sitno peršun, a crveni luk na tanke listiće. Zatim, dodati grašak koji je prethodno obaren.
Kada je krompir gotov, izvadite ga iz vode i stavite u dublju posudu. Dodajte grašak i crveni luk pa prelijte sa već pripremljenim prelivom. Dobro promešajte i na samom kraju pospite peršunom, dodajte maslinke i ukrasite sa cherry paradajzom.
Salatu ostavite da malo odstoji. Ova salata se može konzumirali samostalno ili pak kao prilog uz ribu.