• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Manastirska musaka

Sastojci

2 glavice crnog luka
3 veća, bela krompira
1 šargarepa
2 čena belog luka
300 g sojinih mrvica
100 g paradajz pirea
suvi začin
so
biber po ukusu

Količina:
za 3 osobe
Dužina kuvanja:
40 min

Priprema

Krompir očistiti, oprati i iseći po njegovoj širini oko pola prsta debljine. Nakon toga ga obariti. Čim se obari, iscedite vodu iz šerpe i ostaviti ga da se hladi.
Prokuvajte sojine mrvice pa ocedite vodu.
Iseckati luk i šargarepu i dobro ih udinstati, pa dodati sojine mrvice i začine.
Može se dodati i jako mala količina vina kako bi oplemenila ceo ukus.
Na kraju stavite i paradajz pire.

Obareni krompir podelite na pola.
U tepsiju staviti pola pripremljenog krompira, zatim sledi izdinstani fil od luka, šargarepe i sojinih mrvica. Prekrijte sve ovo drugom polovinom obarenog krompira i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
I ručak može da se servira!