• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Lignje iz rerne

Sastojci

500g očišćenih lignji
brašna po potrebi
manju količinu prezli
100 gr ulja
soli po ukusu

Preliv:

3 čena belog luka
1veza peršuna
sok od 1/2 limuna

Količina:
za 2 osobe
Dužina kuvanja:
45 minuta

Priprema

Očišćene lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine.
Zatim u posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica i Lignje bogato uvaljati u brašno
U pliću posudu (tepsiju) staviti ulje i zagrejati ga. U vrelo ulje stavljati lignje i dobro ih rastresti kako bi se lepo rasporedile.
Rernu u međuvremenu zagrejati na maksimum tj. na 250 C. Ubaciti tepsiju u rernu i peći lignje dok ne porumene. U toku pečenja jednom prevrnuti.

Pečenje traje oko 20 minuta. Preliv pripremljen od seckanog belog luka, peršuna i limunovog soka preliti preko vrelih lignji.
Uz lignje servirati bareni krompir preliven maslinovim uljem i posut začinskim travama.
Činiju sa posluženjem možete ukrasiti kolutovima limuna.