• Moj nalog
  • Omiljeni proizvodi
  • Prijavi se
  • Registruj se
  • sr
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • sr
    • en
    • sr

Gratin s povrćem

Sastojci

1 glavica brokolia
3 veće šargarepe
1 veci praziluk
200 gr narendanog, starijeg sira
5 jaja
30g pavlake za kuhavanje
3 supene kašike gustina
1 kafena kašika mlevene, crvene paprike
½ kafena kašika muskatnog oraha
soli po ukusu
komadić maslaca za kalup
malo mrvica za posipanje kalupa
150g seckane šunke (može i bez šunke)

Količina:
4 osobe
Dužina kuvanja:
30 minuta

Priprema

Brokoli razdvojiti u male buketiće. Zatim, očistiti šargarepu, prerezati je na pola, pa svaku polovinu još uzduž preseći na četiri dela.
Praziluk oprati, iseći na kolutiće i ostaviti na kuhinjski ubrus kako bi se malo "prosušio".

Šargarepu obariti u slanoj vodi a brokoli blanširati na pari nekoliko minuta ili na kratko u kipućoj vodi. Na kraju, šargarepu i brokoli je neophodno dobro ocediti od vode.
Uzeti činiju za pečenje namastiti i dno i stranice komadićem puterom ili uljem i posuti prezlama. Zatim, poslažite brokoli, šargarepu, pospite kolutićima praziluka, dodajte šunku i na kraju sve prekrijte rendanim sirom.

Kada je sve poslagano u činiju umutiti jaja, dodati gustin i pavlaku za kuvanje. U ovu smesu dodati kafenu kašičicu crvene, mlevene paprike, so i malo muskatnog oraščića. Preliti preko povrća i staviti u zagrejanu rernu na 180-200 stepeni. Jelo se peče dok ne dobije rumenu boju.