• My account
  • My Favorite products
  • Signup
  • Register
  • en
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • en
    • en
    • sr

Suve paprika punjene sa orasima

Sastojci

30 kom suvih paprika
8 većih glavica crnog luka
1 struk praziluka
12 kašika mlevenih oraha
3 šoljice pirinča
2-3 kašičice aleve paprike
ulje
so, vegeta, malo bibera

Količina:
za 6 osoba
Dužina kuvanja:
60 minuta

Priprema

Paprike dobro oprati i potopiti ih u vruću vodu da malo omekšaju.
Zatim isperite i otresite višak vode.
Luk sitno iseckajte, udinstajte na tihoj vatri uz dodatak malo soli i vrlo malo vode.
Pred kraj prženja dodajte sitno iseckan praziluk pa sve zajedno lepo upržite. Nemojte da štedite ulje, ove paprike traže malo više ulja, treba da budu prilično masne.
Dodati u luk opran pirinač i mlevene orahe, alevu papriku i začine. Zatim posolite po ukusu, dobro izmešajte kako bi se sve lepo sjedinilo.
Punite paprike, ne previše do kraja da ne bi iscurio fil prilikom kuvanja. Ostavite malo praznog prostora pri vrhu.
Naredjajte u šerpu, nalijte vodom, ne previše, kasnije možete da dodate još malo vode ako je potrebno, poklopite i na tihoj vatri krčkajte lagano. Nije potrebno kuvati predugo, videćete, kad se voda lepo ukrčka i pirinač se skuva, to je gotovo. Bitno je da ne ostane vode u šerpi, trebalo bi da budu suve, tj. da ostane samo ulje.
Paprike zapecite malo u rerni, a kad ih izvadite iz rerne zalijte ih uljem koje ste zagrejali i u njemu propržili kašičicu aleve paprike.
Ovo je velika količina, prilagodite je svojim potrebama, ali nemojte preterivati sa orasima jer jelo može da bude gorko ako stavite previše.