• My account
  • My Favorite products
  • Signup
  • Register
  • en
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • en
    • en
    • sr

Krompir u telećem sosu

Sastojci

500g telećeg buta isečenog na komade
5-6 većih krompira
1-2 sveže šargarepe
1 srednja glavica crvenog luka
so, vegeta, crvena mlevena paprika po ukusu
ulja
Pileća supa

Količina:
3 osbe
Dužina kuvanja:
90 minuta

Priprema

Teletinu oprati, prosušiti i staviti u posudu. Zatim, sve dobro posoliti, staviti vegete, malo ulja i crvene mlevene paprike i sve dobro izmešati.
Tiganj staviti na ringlu, dodati malo ulja te ubaciti teletinu i zapeći sa obe strane kako bi se dobila fina, rumena boja.
Kada se meso ispržilo, naliti dovoljnu količinu vode kako bi cela količina mesa bila pokrivena i kuvati dok god voda ne uvri tj. dodavati vodu dok god meso ne omekša.
Dok se meso dinsta, oljuštiti i oprati krompir. Čim je meso gotovo izvući ga i odložiti u neki tanjir a u posudu u kojoj se pržilo staviti krompir koji je bio prethodno narezan na krupnije režnjeve i blago ga prodinstati. U posudu naliti punu čašu vode i ubaciti naseckanu šargarepu i praziluk.
Kada je sve skoro skuvano dodati meso i pola čaše vode i poklopiti. Kuvati još desetak minuta.
Krompir posoliti pred kraj.
Uz ovo jelo odabrati salatu po sopstvenom ukusu