• My account
  • My Favorite products
  • Signup
  • Register
  • en
    • en
    • sr
  • Valuta:
  • en
    • en
    • sr

Krem čorba od bundeve

Sastojci

Bundeva (1-1.5 kg)
2 manje glavice crvenog luka
2 manja krompira
2-3 kafene kašike paste od belog luka ili 2 čena bijelog luka
1200 ml temeljca od povrća ili voda
so, biber, vegeta, prstohvat muskatnog oraščića
ulje
seme golice
pavlaka za kuvanje

Količina:
4 osobe
Dužina kuvanja:
45 minuta

Priprema

Na ulju propržiti luk.
Očistiti i oprati krompir i tikvu i iseći na kockice. Zatim, zaliti sa temeljcem od povrća ili običnom vodom. Dodati pastu od belog luka, so, biber, muskatni orah i vegetu.
Kuvati oko 30-45 minuta. Kada je povrće obareno, dobro izblendati štapnim mikserom dok se ne dobije fini krem.
Gustinu ove čorbe regulišete sa dodavanjem vode, ukoliko se proceni da je suviše gusta. Prilikom posluživanja ukrasiti je sa semenkama golice i malo ulja od susama i naravno, prošarati je slatkom pavlakom